wrapper

Aktuális

Zawiercie látogatás

Zawiercie városvezetésének megkeresésére vettük fel a kapcsolatot a dél-lengyelországi iparváros képviselőivel, majd szeptember elején a helyi tűzoltóság 90 éves fennállásának ünnepe alkalmából Horváth László polgármester vezetésével eleget tettünk a meghívásuknak és megtörtént testvérvárosi kapcsolat kiépítésére szándéknyilatkozat aláírása is.
Személyesen tapasztalhatták meg a látogatáson részt vevők a lengyel vendégszeretetet, a történelmi alapokon nyugvó magyar-lengyel barátságot. A résztvevők egyöntetűen arról számoltak be, hogy a szinte zavarba ejtően baráti fogadtatás túlmutatott az udvariasságon, szinte minden megbeszélésen szóba került, hogy „magyar-lengyel két jó barát…”.
Zawiercie a századfordulón alapított kb. ötvenezer fős iparváros, Katowicze és Krakkó között festői környezetben fekszik. Szilézia rendkívül gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik, a környéken kirándulva lépten-nyomon szép várakkal, és más történelmi emlékekkel találkozhatunk.
A leendő testvérvárosi kapcsolat már most kezd megtelni tartalommal, a két város tűzoltói komoly szakmai tapasztalatcserén vannak túl – a két parancsnok kölcsönösen megismerte a másik szervezet technikáját és módszereit - , és a zsámbéki öregfiúk focicsapat meghívást kapott október 7-9 között Zawierciébe nemzetközi tornán részvételre. Reméljük ez csak a kezdet…

„Polak węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki” :)

Racsmány Dömötör


Utoljára frissítve: 2016. szeptember 08., csütörtök

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria