wrapper

Aktuális

Templomfutás 2016. szeptember 17.

A Református Egyházközösség szervezésében idén már nyolcadszor kerül megrendezésre a Templomfutás. Tavaly a súlyos balesetet szenvedett Bekes Nándiért és családjáért futottak a részvevők. Felépülésében nagy szerepet játszott az eddig soha nem tapasztalt gyors összefogás, és a család elmondása szerint az a könyv is, amit Nándi a futóktól kapott, teleírva különböző üzenetekkel.

Bekesné Bea: Megható érzés volt számunkra az, hogy a református közösség ilyen sok embert megmozgatott Nándi mielőbbi felgyógyulása végett. Nagyon kedves ajándék, ötlet volt az a könyv is, amelybe ismerősök, ismeretlenek írták bele bátorító üzeneteiket, jókívánságaikat. Ezek az üzenetek, a versenyfutásról készült képek akkor hatalmas erőt adtak nekünk a baleset utáni nehéz napokban, hetekben. A Zsámbéki Zichy Miklós Általános Iskolában tanítok, és nagyon jólesett, hogy az összes kollégám, valamint sok diák elment futni. Eltelt azóta egy év, és ezt a felénk irányuló szeretetet, támogatást, segítőkészséget azóta is érezzük. Nincs olyan nap, hogy valaki ne állítana meg azzal a kérdéssel, hogy van Nándi, mi van vele.

Ez az összefogás valóban fantasztikus volt! Egy pillanatig se éreztük, hogy magunkra maradtunk ebben a nagy bajban. Nem vagyunk tősgyökeres zsámbékiak, rokonaink, barátaink többsége messze él tőlünk. Ezért még jobban tudtuk értékelni, hogy ez a zsámbéki közösség így összefogott értünk, és minden évben egy-egy újabb jó ügyért. Rengeteg felajánlást, segítséget kaptunk olyanoktól is, akiktől nem is gondoltuk volna. Hihetetlen volt megtapasztalni azt, hogy mennyien szurkoltak és együtt éreztek velünk.

A balesetet követően, az amputálás után el sem tudtuk képzelni, hogy mennyiben fog megváltozni a továbbiakban az életünk. Augusztusban történt a baleset, és decemberben jöhetett haza Nándi… Ami velünk, Nándival történt, annak a feldolgozásához idő kellett. Idő kellett ahhoz, hogy már ne fájjon annyira, idő kellett ahhoz, hogy ismét tudjunk nevetni, és ahhoz, hogy visszazökkenjen majdnem minden a régi kerékvágásba. Így egy év után már azt tudom mondani az érdeklődőknek, hogy köszönjük, rendben vagyunk. Természetesen bizonyos dolgok megváltoztak az életünkben, de a családunk még összetartóbb lett.

Nándi most lesz 18 éves, a Zichy után a Városmajori Gimnáziumba ment továbbtanulni. Nagyon jól tanul, matekból, fizikából kiemelkedően tehetséges, évente több országos versenyen vesz részt. Nagyon jó kedélyű, kiegyensúlyozott fiú, erős és kitartó mindenben.

Bekes Nándi: A további terveimet illetően mérnök akarok lenni, de még nem tudom pontosan, milyen mérnök. A BME-re szeretnék felvételizni. Szabadidőmben igyekszem kimozdulni, szeretek pingpongozni, kerékpározni, tollasozni a testvéreimmel, most elkezdtem az úszást is pár hete. Köszönöm, hogy ennyien gondoltak rám, tettek értem. Láttam a fotókat, és megkaptam a könyvet is. Különösen örültem ennek a könyvnek. Már beszéltük arról itthon, hogy idén mi is kimegyünk a Templomfutásra.

Templomfutás és családi nap a Romtemplomnál 2016.09.17. 8:00
További részletek, nevezés: https://www.facebook.com/events/293900097657116


Utoljára frissítve: 2016. szeptember 06., kedd

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria