wrapper

Aktuális

Aláírta a szerződést az Óbudai Egyetem és Zsámbék város Önkormányzata a Tudományos és Innovációs Parkkal kapcsolatos területvásárlásról és a projekt gyakorlati elindításáról.
Hamarosan megkezdődik az Óbudai Egyetem Jövőipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészítése Zsámbékon. Az egyetem és a város önkormányzatával együttműködve Jövőipari Tudományos és Innovációs Parkot hoz (ZSTIP) létre, amely segíti a helyi kutatás-fejlesztési és az innovációs tevékenység erősödését, valamint támogatja a hazai gazdaság növekedési potenciálját.
A projekt, amely a kormány Neumann Programjának része újabb mérföldkőhöz érkezett a jelen csereszerződés aláírásával – jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora.
Az országot behálózó Science Park Program keretében az Óbudai Egyetem három olyan fejlesztést valósít meg, amelyek Székesfehérvárt, Kaposvárt és Zsámbékot az ország innovációs fejlesztéseinek központjává teszik. A hazai innovációs ökoszisztémában egyedülálló fejlesztések a tudásalapú gazdaság előmozdításában, valamint a térségfejlesztésben meghatározó szerepet töltenek be.
A számos vállalat szoros szakmai együttműködésével felépülő Jövőipari Tudományos és Innovációs Park hosszú távon pozitív hatást gyakorol a térség és az ország gazdasági dinamikájára, elősegíti az egyetemi technológiatranszfer tevékenységet hazánkban és külföldön. A projekt, mint a Neumann Program egyik fajsúlyos eleme hozzájárul, hogy hazánk 2030-ra Európa tudásalapú társadalmában kulcsfontosságú szereplővé, a technológiai fejlődés és az innováció motorja legyen.
Horváth László, Zsámbék polgármestere a város szempontjából fontos projektről szólva elmondta, hogy a ZSTIP jól kapcsolódik a település gazdaságfejlesztési programjához. A régió fejlesztésével összhangban a tudományos aktivitás mellett iparfejlesztés és társadalmi felzárkóztatás is megvalósulhat az Óbudai Egyetemmel létrejött együttműködésnek köszönhetően.
A Tudományos és Innovációs Parkot a volt zsámbéki laktanyában alakítják ki. Olyan kutató-fejlesztő tevékenység zajlik majd, ahol a jövő technológiáit kutatják, tesztelik a kiberbiztonság, 5G/6G, mesterséges intelligencia, orvostechnika, AR/VR, robotika területein.
- Hallani, hogy Budapest környéki logisztikai gyűrű fejlesztésén dolgozik a Kormány a nyugati oldalon Biatorbágynak jelentős szerepet szánva, ez fontos és szükséges az ország gazdaságának életében – említette a polgármester, majd hozzátette: mi léptékében nem akkora, de izgalmasságában és sokszínűségében mégis jelentős fejlesztési irányban indultunk el évekkel ezelőtt a Science Park megálmodásával.
„2023-at írunk, majdnem pont 20 évvel ezelőtt 2003 augusztusában égett le a Zsámbéki Tanítóképző Főiskola, a mostani aláírással pedig megindulhat egy fontos rehabilitációja annak a veszteségnek, ami akkor érte Zsámbékot, hiszen akkor megszűnt a felsőoktatás a városban. Ezen, ha kicsit más formában is, de most szépítünk. Köszönöm a kitartást a Rektor Úrnak, a közvetlen kollégámnak és mindenki másnak, aki valamilyen módon hozzátett ehhez a projekthez! Bízzunk a további sikeres jövőben -zárta a gondolatait Horváth László.

Utoljára frissítve: szerda, 06 szeptember 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria