wrapper

Aktuális

A tér felújítása, átépítése lassan a végéhez ér. A leglátványosabb része az építkezésnek a tér burkolata. A terveknek megfelelően három különböző térkőburkolatot és hét fajta szegélyt építettünk be. A közvilágítás, a villamosenergia ellátás, valamint a távközlési hálózat is felújításra, bővítésre került. Új csapadékcsatornát fektettünk a tér mindkét oldalán, mely a tér burkolt felületének, az ereszcsatornákból lefolyó víznek, valamint az Akadémia utca csapadékvizének elvezetéséről gondoskodik az Etyeki utca alatti meglévő boltozatos csatornába való bekötéssel.
Jelen kivitelezés alatt az Akadémia utca – Piac köz csomópontba tervezett rózsaablak burkolat és a Német Közösségi Ház környezetének rendezése nem valósult meg. Ezek várhatóan a jövő évben épülnek meg.
A téren át lehet majd haladni autóval, melyet 6,0 m széles útburkolat biztosít. Az út mellett mindkét oldalon párhuzamos parkolók lettek kiépítve. A gyalogosok a tér mindkét oldalán az épületek mellett továbbra is zavartalanul közlekedhetnek az új térkőburkolatú járdán, valamint a szobor melletti sétány is felújításra került.
A meglévő, funkcióját vesztett árkot feltöltöttük, a rézsűt a parkoló melletti járda és a zöldfelület között kevésbé meredek, füvesített felülettel alakítottuk ki.
A Mányi út – Etyeki utca irány (1104 j. közút) elsőbbséget élvez a térről kihajtókkal szemben. Az út csomóponti szakasza átépítésre került, magassági korrekcióra került sor.
Az építkezés során több akadályba is ütköztünk. Közművezetékek sérültek az építés során, melyek a szolgáltatók által javításra kerültek. A patika egyik pinceablaka is kiesett a helyéről a járda bontásakor, visszafalaztuk. A pékséghez érkezett lisztszállítmány, de a tehergépkocsi nem tudott behajtani, így segítettünk a liszt behordásában. Mintegy 500 m2 területen agyagos, nem teherbíró altalajba ütköztünk, itt talajcserét végeztünk. Többször a szakadó eső miatt nem tudtunk érdemben dolgozni, a járművek tengelyig süllyedtek a felázott talajba. Régészeti és tűzszerész szakfelügyeletet is biztosítottunk a munkálatok idejére. A gyalogos forgalmat is igyekeztünk biztosítani, de a kihelyezett tiltó táblák ellenére a gyalogosok a munkaterületen rövidítették útjukat. - „kivitelező”

TÁMOGATÓ: Nemzetgazdasági Minisztérium
FORRÁS: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014–2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból
A MEGVALÓSÍTÁS HELYE: Zsámbék, Szent István tér 562 hrsz.
IDŐPONT: 2018. május 2. – 2018. szeptember 30
KIVITELEZŐ: Útkorona Kft.
A projekt teljes költségvetése 176 500 000 Ft.
Az elnyert támogatás 150 000 000 Ft.


Utoljára frissítve: péntek, 11 október 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria