wrapper

Aktuális

Zsámbék várossá válásának 10. évfordulóján
2019. augusztus 20-án, ünnepèlyesen is átadta Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési kèpviselő és Horváth László polgármester, a forgalom előtt már korábban megnyitott teret.
A beruházás hazai pàlyázati forrásból és Zsàmbèk város sajàt hozzájárulásával valósult meg.
Az Öregtemplom hiànyzó rózsaablaka most megjelent Zsàmbèk központjàban, az itt èlő emberek és egyesületek összefogásának, egységének jelképekènt. A rendezvényen a Höcögő Néptáncegyüttes táncosai és a Senior Tánccsport Egyesület lépett fel.

Rózsaablak motívum, a Szent István tér – Piac köz – Akadémia utca csomópontban került kialakításra. A motívumok terv szerinti kontrasztos elválasztására két féle kiskockakövet építettek be, sötétebb színű bazaltot és világosabb árnyalatú szürke gránitot. A motívumok pontos kialakítását és a felület későbbi tartós használhatóságát a betonalaphoz rögzített fémszegélyekkel, mint sablonnal biztosították, melyek bennmaradó, nem látható elemei a térnek. A rózsablak motívum kialakításával egy időben, megtörtént a parkoló, út-és járda építés is a Szent István tér 7., 8., 9. házszámok előtti részen.

A támogatás forrása
Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A megvalósítás helye:
Zsámbék, Szent István tér 562 hrsz.

A projekt teljes költségvetése 82.810.000 Ft.
Az elnyert támogatás 49.830.000,- Ft.

A támogató neve
Pénzügyminisztérium

Kivitelező: Útkorona Kft.





Utoljára frissítve: hétfő, 30 december 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria