wrapper

Aktuális

2019. augusztus 20-án Zsámbék város kitüntetetésben részesítette Bechtold Jánosnét, Bordes Karlné Gyalog Évát, Fejér Mátét, Kalmár Pált és Onder Krisztinát.

Bechtold Jánosné

Diplomája megszerzése után 1975-ben a Zsámbéki Óvodában helyezkedett el. 1985-től a Zsámbéki Tanító- és Óvónőképző Főiskola Óvónői szakának gyakorlat vezetője
Nevéhez fűződik az óvodában a német nyelv bevezetése, a vegyes csoport kísérleti bevezetése, majd megszervezése. 1992-től a Zsámbéki Német Nemzetiségi énekkar tagja.
Nyugdíjba vonulása óta minden évben a református nyári tábor óvodáskorú gyerekeinek vezetője. Bechtold Jánosnét – Gabi nénit – Zsámbék Város Önkormányzata munkája elismeréseként Pedagógiai díjban részesíti.

Bordez Karlné Gyalog Éva

Már a hajdani Csecsemőotthonban a kultúros teendőket látta el és azóta is fáradhatatlanul szervezi vagy segíti a zsámbéki eseményeket. Véradás, tüdőszűrés, Magyar Nóta Napja, Templomfutás, Augusztus 20-i cipók szalagozása és még sorolhatnánk mi mendenben vesz részt. Az aktív korában létrehozott Aranykor nyugdíjas klub, többek között az idősek otthona lakóinak rendszeres megajándékozását is felvállalta minden húsvétkor és karácsonykor. A partnerkapcsolatok bonyolításában is mindig számíthatott rá a város, az Európa Parlamentben elsőként tolmácsolt magyarul.
Bordez Karlnét, Gyalog Évát Zsámbék Város Önkormányzata közösségi munkája elismeréseként Köz Szolgálatáért díjban részesíti

Fejér Máté

Szobrász, alkotó, népzenész, középkori hagyományőrző, szociális munkás. A Szent József manufaktúra megalapítója és vezetője, amelyben a Premontrei Renddel és más tehetséges művészekkel, barátai és fantasztikus testvérei, valamint szülei segítségével, velük összefogva, hátrányos helyzetű, a munkaerőpiacon elhelyezkedni nem, vagy nehezen tudó embereket karolnak fel, adnak nekik munkát, ezzel elérhető célokat.
A premontrei napközi otthonban ellátott és foglalkoztatott gyermekeknek zene - dráma foglalkozásokat tart. A zsámbéki és a töki református óvoda mese- zene foglalkozásainak elindítása is nevéhez kötődik. A zsámbéki egyházközségi képviselő testület oszlopos tagjaként számos egyházi rendezvény szervezője, lebonyolítója, aktív segítője.
Képzőművészeti alkotásai, szobrai más településeken is megtalálhatóak, de ami számunkra kiemelten fontos, hogy Zsámbékon a segítségével újult meg az I. világháborús emlékmű, a Józsefváros utcai 1916-ban épült híd, a Kálvária domb főkeresztje és készült el az Akadémia utcában található Kitelepítési Emlékmű. Jelenleg is kivitelezés alatt áll a Kálvári mellékkeresztjeinek és stációinak a teljes restaurálása.

Szerteágazó művészeti, szociális tevékenységéért, Zsámbék városért, az itt élő emberekért és a más településeken is végzett közösségi munkáját elismerve és megköszönve, Zsámbék Város Önkormányzata úgy döntött, hogy Fejér Mátét Pro Urbe díjban részesíti.

Kalmár Pál

Nevéhez fűződik a magyar Táncház szervezése és vezetése 1989 – 2005 között, 1992-től Radetzky huszár díszőrségek, huszárbemutatók, előadások, felnőtteknek, gyerekeknek, az óvodákban és a Kszj. Iskolában, identitás erősítő Szabadegyetemi előadás, a ,,Nemzeti Szalon alapítása és szervezése, a ,,Kürt” időszakos újság szerkesztése több kiállítás a Művelődési Házban, a Romtemplom kőtárában, a Szépia Hotelben, Tökön és Vettenbergben, 10 év munka az önkormányzat testületében, a Humán bizottságban, a zsámbéki református templom homlokzati üvegablakainak elkészítése.
Kalmár Pált Zsámbék Város Önkormányzata kiemelkedő kulturális tevékenységéért Zsámbék Kultúrájáért díjban részesíti

Onder Krisztina

Néhány évvel ezelőtt kereste meg a Zsámbéki Önkormányzatot azzal, hogy szívesen részt vállalna, Zsámbék belterületének és külterületeinek szépítésében, első körben inkább hulladékmenetesítésében, az illegális hulladéklerakók felszámolásában. Tevékenysége támogatására rendkívül jól használta a közösségi médiát, valamint az önkormányzat által nyújtott felületeket és lehetőségeket. Álhatatos és kitartó munkával, Tiszta Zsámbékért nevű Facebook oldalával, az idei évben az országos TeSzedd akcióra alapozva elképesztő számban tudott megszólítani és megmozdítani civil szervezeteket és egyéneket Zsámbék szebbé tétele érdekében. Mindvégig az összefogás és együttműködés fontosságát hangsúlyozva.
Közösségszervező, a környezettudatosság fontosságára figyelmet felhívó tevékenységéért és közösségünkért végzett munkájáért Zsámbék Város Önkormányzata Kitüntető Oklevelet adományoz Onder Krisztina részére.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 04., szerda

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria