wrapper

Aktuális


Tisztelt Zsámbéki Ingatlantulajdonosok!

Zsámbék Város Képviselő-testülete a jelenleg hatályos, kommunális adóról szóló 31/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről döntött. 2023.04.01 napjától a Képviselő-testület 2023.01.01. napjától visszamenőleges hatállyal elfogadta a 7/2023 (III.31.) számú önkormányzati rendeletet, amely módosította az új egységes szerkezetű, a helyi adókról szóló 16/2022. (XI.25.) önkormányzati rendeletet.
Új mentesség került bevezetésre az e) bekezdésben foglaltak szerint.

A fentiekre tekintettel alábbi adózási szabályok alkalmazandók 2023. január -1 jétől.

A magánszemélyek kommunális adójaA magánszemély tulajdonában lévő lakás (lakóépület) és nem lakás céljára szolgáló épület után 2023. évtől egységesen 17000 Ft/adótárgy/év adófizetési kötelezettség keletkezik. A garázs a továbbiakban mentességet fog élvezni.

A lakások esetében a komfortfokozat szerinti adózási különbségtétel megszüntetésre kerül, ezen épületek után is egységesen 17000 Ft/adótárgy/év adót kell fizetni.

A komfortfokozat szerint eltérően adózott lakások tulajdonosainak és a garázs tulajdonosoknak nem kell ismételten adatbejelentést tenniük az önkormányzati adóhatóság részére, az adómérték változására és adómentességre tekintettel határozattal újból kivetésre kerül az adó, megállapításra kerül az adómentesség. Mentes a magánszemély kommunális adója alól:
a) az épület, épületrész, amely után a tulajdonosnak építményadó-fizetési kötelezettsége keletkezik,
b) lakásbérleti jog, ha annak jogosultja (több jogosult esetén legalább az egyik jogosult) a bérleményben bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
c) a lakáshoz tartozó gépjárműtároló,
d) a telek.
e) 1 lakáshoz tartozó az ingatlan-nyilvántartási állapot szerint állattartásra vagy növénytermesztésre szolgáló épület vagy az állattartáshoz, növénytermesztéshez kapcsolódó tároló épület.
A mentességeket bevallás benyújtásával lehet érvényesíteni!

Az adatbejelentéshez szükséges formanyomtatványok letölthetők a https://zsambek.hu/varoshaza/hivatal/uegyintezes/item/446-ado-igazgatas linkről.

Az adózással kapcsolatos további információkért keresse a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Adóirodájának munkatársait a 06 23 565 616 telefonszámon vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen keresztül.


Utoljára frissítve: péntek, 05 május 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria