wrapper

Aktuális

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00016 Kék infrastruktúra fejlesztés Zsámbékon a Bicskei utca csapadékvíz elvezetésének megoldásával

2023.02.03.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül Zsámbék Város Önkormányzata - mint kedvezményezett - 299.888.900,- Ft összegű, vissza nem térítendő Európai Úniós támogatásban részesült, melyből a Zsámbék, Bicskei utca és Csap utca vízelvezető rendszerének rekonstrukcióját kívánja megvalósítani

Zsámbék Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Irányító Hatóság Élhető települések tárgyú pályázati felhívására támogatási kérelmet nyújtott be. A pályázat a Zsámbék város belterületén, az Angyal-árok, Csap utca, Bicskei utca vízgyűjtő területén keletkező csapadékvizek, főként a heves esőzések esetén lezúduló vizek rendezett elvezetésére, az elöntések, illetve a belvízkárok megelőzésére irányult. A fentiek szereint elnyert támogatásból, a Bicskei utcában, annak a Vadász utcától az Etyeki utcáig terjedő szakaszán, a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója valósul meg. Ennek keretében az árkok szélesítése és mélyítése, a műtárgyak kapacitásának növelése történik meg.

A fejlesztés eredményeként a csapadékvíz-elvezető rendszer vízszállító képessége növekedni fog, ezáltal csökken, illetve megszűnhet az érintett területek elöntése és jelentősen csökkenni fog a hordalék lerakódása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A projekttel kapcsolatos bővebb információkat a https://www.zsambek.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Varga Anett, pályázati referens
Telefonszám:+36-30/519-1042
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sajtóközlemény

Utoljára frissítve: szerda, 12 június 2024

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria