wrapper

Aktuális


Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot,

hogy 2022. december 15-én, csütörtökön 8:00-16:00-ig a településen végez ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatot a Generali a Biztonságért Alapítvány. A szűrés kettő darab buszon történik. Egy fő szűrése körülbelül 30 percet vesz igénybe. Egyszerre 1 buszon 1 főt tudnak fogadni.
A vizsgálat keretében a következő mérések történnek: teljes testösszetétel elemzés, felső végtagi vérnyomásmérés, alsó végtagi vérnyomásmérés, verőérszűkület-vizsgálat, érmerevség-vizsgálat, véroxigénszint mérés, vércukorszintmérés, koleszterinszint mérés, légzésfunkciós vizsgálat, csontsűrűségmérés.
A vizsgálatok pontos leírását a mellékelt tájékoztató tartalmazza.

Amennyiben részt kívánnak venni a szűrésen, úgy kérjük, hogy igényüket az alábbiakban megadott módon jelezzék. A várakozás elkerülése végett fél órás idősávokban lesz lehetőség a jelentkezést rögzíteni, ugyanakkor emiatt kérjük, hogy pontosan érkezzenek a választott időpontra.
A buszok az Akadémia utcában, a piac területén fogják fogadni az érkezőket.

A jelentkezéseiket a következő linken tudják regisztrálni:
1. busz:
https://szurobusz.megavoov.com/idopontfoglalas/30e818ccfa88ede68cec512adb7fada9

2. busz:
https://szurobusz.megavoov.com/idopontfoglalas/4babd9c8feaaca10ae0330348892740f

További információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06/23-565-622-es telefonszámon kérhető.

Zsámbék, 2022. november 22.

Tisztelettel:

Horváth László
polgármester

1. Teljes testösszetétel elemzés
A diagnosztikai vizsgálatok sora egy teljes testösszetétel méréssel kezdődik. Ez a következőket tartalmazza: testsúly pontos meghatározása, pontos súly meghatározása, vázizom tömege, testzsír tömege, testtömeg index, szegmentált lágyrész analízis, szegmentált zsír analízis, szegmentált víz analízis, testösszetétel analízis (ásványok, fehérje, teljes testfolyadék), ideális célsúly meghatározása.

2. Felső végtagi vérnyomásmérés
Megmérjük mindkét felkarján a vérnyomását, és meghatározzuk a szisztolés és diasztolés értékeket, az oldalkülönbséget és pulzusnyomást.

3. Alsó végtagi vérnyomásmérés
Megvizsgáljuk mindkét alsó végtag vérnyomásának meghatározásával az alsó végtagok keringési állapotát jelző boka- felkar indexet (ABI).

4. Verőérszűkület-vizsgálat
Meghatározzuk a fő verőér elmeszesedésének, merevségének mértékét (arteriás stiffness vizsgálat), mely jól jelzi a verőérszűkület kialakulásának rizikóját.

5. Érmerevség-vizsgálat
A fő verőér mért merevsége az érrendszer biológiai koráról ad megközelítő tájékoztatást.

6. Véroxigénszint mérés
Pulzoxymetria segítségével 1-2 perc alatt megvizsgáljuk a sejtek ideális működéséhez elengedhetetlenül fontos vér oxigénellátottsági szintet.

7. Vércukorszintmérés
A vércukorszintméréssel a vizsgálat idején aktuális vércukorszintet állapítjuk meg. Emiatt a vizsgálat előtt 2 órával már csak vizet igyon.

8. Koleszterinszint mérés
A koleszterinszintmérést az érelmeszesedés kiszűrése érdekében, mindössze egy csepp vérből végezzük.

9. Légzésfunkciós vizsgálat
A légzésfunkciós vizsgálattal ellenőrizzük a tüdőfunkciók működését. Segítségével feltárhatók a fulladásos panaszok hátterében álló okok. Az eredmények pedig támogatják a különböző tüdőbetegségek diagnosztizálását.

10. Csontsűrűségmérés
Ultrahang segítségével megmérjük a sarokban található csontszerkezet sűrűségét, így kiszűrhető a csontritkulás kockázata.

Lakossági tájékoztató - Generali szűrőbusz 2022.pdf


Utoljára frissítve: csütörtök, 24 november 2022

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria