wrapper

Aktuális


TISZTELT ZSÁMBÉKI LAKOSOK!

Zsámbék Város Polgármestere (továbbiakban: PM) hatáskörében eljárva a 62/2021. (VI. 9.) sz. Polgármesteri határozatával Zsámbék Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 3/2020. (VI. 9.) Ök. rendelet (továbbiakban: HÉSZ) részleges módosítását kezdeményezte a Zsámbék „M1-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest (M0) – Tatabánya-Újváros csomópont között” tárgyú projektre vonatkozóan, és a területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánította, amely döntésre a 314/2012. (XI.8.) Korm. rend. (továbbiakban: Korm.rendelet) 32. § (6) bek. c) pontja hatalmazta fel.
NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (továbbiakban Beruházó) megrendelésére az U2em1 Konzorcium (UTIBER Kft. – UNITEF’83 Zrt., továbbiakban Tervező) készíti. A tárgyi beruházás a 345/2012. (XII. 6.) Kormányrendeletben, mint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű infrastruktúra beruházás szerepel.

A tervezett beruházás megvalósításához a projekt által érintett területeket közlekedési övezetként kell kijelölni. Ennek érdekében Zsámbék Város Polgármestere – a képviselő-testület hatáskörében eljárva - módosította a Város Településrendezési Eszközeit (Településszerkezeti Terv + Helyi Építési Szabályzat – továbbiakban: TRE) 2021. május 4-én és 5-én az alábbi polgármesteri döntésekkel:

  • 45/2021. (V. 4.) PM. határozat: Zsámbék Város Településszerkezeti tervének módosítása
  • 4/2021. (V. 5.) önkormányzati rendelet: Zsámbék Város Helyi Építési Szabályzatának módosítása

A 4/2021. (V. 5.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) kihirdetésekor adminisztratív hiba történt, mert a Rendelet 1. mellékleteként csatolt szabályozási tervlap, amely a HÉSZ 3. melléklete helyébe lépett, csak részterületeket ábrázol a korábban hatályos 3. melléklet szerinti szabályozási tervlap-szelvényből, csak az M1 autópálya szélesítése érdekében módosítással érintett területeket, míg a szelvényen lévő további területek szabályozatlan maradtak.

A hiba orvoslásaként szükséges új HÉSZ-t módosító rendelet megalkotása, mely a mellékelt tervlapot tartalmazza, azonban a rendelet megalkotása előtt a hibajavítással kapcsolatban – a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 32. § (1) bekezdés d) és (6a) bekezdés b) pontja szerint – egyeztetési eljárást kell lefolytatni az Állami főépítésszel.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésének felhatalmazása alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

A Korm. rendelet 38. §-a szerint eljárva tájékoztatom, hogy elkészült a HÉSZ-módosítás munkaközi egyeztetési tervdokumentációja. A terv elektronikusan e hirdetmény mellékleteként, ezen a linken érhető el. Tájékoztatom Önöket, hogy a Korm. rendelet 29/A. § (5) pontja, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési, településképi, építésügyi és örökségvédelmi, valamint közigazgatási hatósági eljárási szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 2. § (1) bek. b) pont alapján a HÉSZ-módosítás munkaközi egyeztetési tervdokumentációjának partnerségi egyeztetése, elektronikus úton is történhet.
Az elektronikus véleménynyilvánításra a honlapon történő közzétételétől számított 15 napon belül, azaz 2021. június 15. és 2021. június 30. közötti időszakban van módjuk, annak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő megküldésével.

Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges teljes nevének megadása, ennek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezésével összefüggésben kezeljük.

Zsámbék, 2021. június 14.

Horváth László polgármester sk.

62/2021. (VI. 9.) határozat POLGÁRMESTERI DÖNTÉS.pdf

Utoljára frissítve: 2021. június 14., hétfő

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria