wrapper

Aktuális

TISZTELT ZSÁMBÉKI LAKOSOK!

Zsámbék Város Önkormányzata a város településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének részleges módosítását kezdeményezte a tervezett M100 gyorsút megvalósítása érdekében, amelynek településrendezési terveinek elkészítésével a PESTTERV Kft-t bízta meg. A Képviselő –testület a módosítást az „Esztergom –M1 autópálya közúti kapcsolat fejlesztése Tanulmányterv, Megvalósíthatósági tanulmány, KHT, valamint engedélyezési és kiviteli terv elkészítése (K001.09)” tárgyú projekt a 345/2012. (XII. 6.) Kormányrendeletben, mint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű infrastruktúra beruházás megvalósítása érdekében a 138/2019. (IX. 26.) Kt. határozatával támogatja. Ezen fejlesztéshez a gyorsút területének, valamint a Szomori és Mányi utak kereszteződésének körforgalmú csomópontként történő kiszabályozásával érintett ingatlanok közterületi határrendezését és övezeti átminősítését kell megoldani.

Lakossági fórumot tartunk 2019. október 21-én, hétfőn 18 órától
a Művelődési Házban (Zsámbék, Etyeki u. 2.)


A TERVEZÉSI PROGRAM RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA

A tervezett 2x2 sávos gyorsút Zsámbék közigazgatási területét északon, a Szomori csomóponttól kb. 2 km-re érinti, a volt légvédelmi bázison is túl, egy rövid, kb. 1,5 km-es szakaszon. Itt, a belterülettől távol, csak a mezőgazdasági területeket érinti, keresztezve a Bajna-Epöli vízfolyást. A gyorsút Szomor közigazgatási területén a 1105 j. Szomori úttal teremt különszintű közúti kapcsolatot, amelyen keresztül beköthet a gyorsútról a Zsámbék felé érkező forgalom.
A projekt keretében a Szomori és Mányi úti csomópont körforgalmú kialakítást kap, amelynek részeként a körforgalomtól délre lévő telektömb telkeinek megközelítéséhez, a csomópont zsámbéki ágáról, a Kőris utcával szemben kialakított bekötéssel szervizút kerül kialakításra. Ezen az ágon kerül kialakításra a kétoldali buszöböl is az új buszmegállók számára.
Tisztelt Zsámbéki Polgárok! A lakossági fórumon a fenti témában meghívott szakemberek mutatják be bővebben a tervezet rendezési terv-módosítást. 2019. október 14-én megtalálják a tervdokumentációt Zsámbék Város honlapján is. A lakossági fórum után még írásban is kifejthetik a véleményüket, amelyet 2019. október 29-ig Zsámbék Város polgármesterének címezve megküldhetik a 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. címre, vagy elektronikusan is megküldhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

Horváth László
polgármester


Településszerkezeti terv módosítása
Településszerkezeti tervi leírás
Szabályozási terv módosítása
Határozati javaslat
Alátámasztó javaslat

Utoljára frissítve: hétfő, 14 október 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria