wrapper

Aktuális

A Pénzügyminisztérium pályázatot hirdetett a helyi piacok fejlesztésének támogatására Pest Megyében. A pályázat lehetőséget biztosított önkormányzati tulajdonú helyi piacok kialakítására, illetve fejlesztésére.

A támogatás célja a helyi és térségbeli termelők, mezőgazdasági termeléssel, feldolgozással és értékesítéssel foglalkozó vállalkozások piacra jutásának elősegítése, kereskedők és szolgáltatók segítése helyben történő értékesítési lehetőségeik bővítésével, feltételeik javításával. További cél a helyi lakosok életminőségének javítása, egészséges, jó minőségű helyi élelmiszertermékek és a helyben történő vásárlás lehetőségének biztosítása.

A pályázaton Zsámbék Város Önkormányzata is részt vett „Piac fejlesztése Zsámbékon” című projekttel, amely tartalmazta a városközpontban a jelenleg is üzemelő piac közvetlen közelében a régi Bölcsőde területén egy új, rendezett, kiszolgáló épülettel bővített piac megvalósítása.

A projekt megvalósítására Zsámbék Város Önkormányzata 114.808.000,- Ft támogatásban részesült.

A Támogatást a Pénzügyminisztérium biztosítja Zsámbék Város Önkormányzata részére.

Célunk a városunkban évek óta kedd és péntek délelőttönként megrendezett piac kulturált, szép környezetben való megrendezése, a piacot segítő szolgáltatások bővítése.

Az új piaci terület lehetőséget teremt egyéb rendezvények, vásárok megrendezésére, lebonyolítására is.

Az új piaci terület két egységből fog állni. Egyrészt a kiszolgáló épületből, másrészt a mellette elhelyezkedő szabadtéri árusító területből.
Az épületben kap helyet egy üzlethelyiség, a piacfelügyelők irodája, raktár és a közhasználatú mosdók helyiségei. Ezek előtt egy kb. 135 m2 alapterületű, fedett-nyitott árusító terület létesül.

Az épület a Zárdakert felőli oldalra épül, míg a bejárati kapu a posta épülettel szemben lesz. A kapu és az épület közötti burkolt területen kapnak helyet az árusok standjai. Külön, elektromos csatlakozókkal ellátott helyet kapnak a gépjárműből árusítók.

A piac minél színvonalasabb lebonyolítása érdekében beszerzésre kerül 10 darab fa pavilon, és 30 darab összecsukható mobil árusító asztal is.

A teljes beruházás lezárulásának határideje 2020. május 31. Az építési munkák tervezett befejezési határideje 2019. október közepe.

Az építési munkák 2019. május 13-án a régi épület bontásával megkezdődtek. Elkészültek az új épület alapjai és tartószerkezetei. Kezdődnek a belső kialakítás és a külső hőszigetelés munkálatai. Közben elkészültek a tereprendezési munkák valamint a belső zöld sziget kialakításának első lépései.

További cikkek a piacfejlesztéssel kapcsolatban:
Jó ütemben halad az új piac épület építése (2019. október 17.)
Piacépület átadás és lámpakiállítás megnyitó (2019. november 30.)

Utoljára frissítve: csütörtök, 18 június 2020

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria