wrapper

Aktuális

Zsámbékon forgat az Otthon a kertben című műsor
McMenemy Márk és kertészcsapata, folytatja sikeres televízióműsorait és szeptemberben Zsámbékon is forgat. Az Otthon a kertben című produkció még a nyár folyamán, pályázatot írt ki olyan települések részére, amelyek szeretnék közterületeik zöld felületeit, szakértők segítségével kilakítani, megújítani. Zsámbék is elindult ezen a pályázaton. Három területről kellett beküldeni fotókat, melyek közül, a televíziós stáb választotta ki azt az egyet, amelyre látványtervet készítettek és ha ezt az adott önkormányzat elfogadta, akkor profi módon megtörténik a kivitelezés is a műsor keretében, a kamerák előtt.
A pályázati lehetőségre a tavalyi zsámbéki kertverseny egyik Ezüstásó díjazottja, Urbán Klári hívta fel a figyelmet és az önkormányzat gyors reagálásának köszönhetően, Zsámbéknak is sikerült bekerülnie a nyertesek közé. A három forgatási helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a lakosság által is használt, turisztikai szempontból is fontos, de ne túl nagy alapterületű legyen. Így a temető előtti rézsü, a Szent Erzsébet rózsalugas és a Corvin-Táncsics utca sarok lett megjelölve Zsámbékon.
Nálunk a Szent Erzsébet-lépcső felső szakaszára esett a szakemberek választása, ahová pihenőhelyet, pergolát, padokat és egy ívesen kialakított parkolót terveztek.
A munkálatok már megkezdődtek és 2016. szeptember 27-én kedden, reggel 8-tól este 6-ig várják az önkénteseket is, akik az előkészített ágyásokba, segíthetnek beültetni a virágokat.


Utoljára frissítve: 2016. szeptember 21., szerda

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria