wrapper

Aktuális

A Törökkút téren tavaly átadott Rákóczi-prés tetőt kapott, amely László Árpád ácsmesternek és kollégáinak a keze munkáját dicséri. Így már az időjárás viszontagságaitól védve van városunk egyik ritkaságnak számító emléke.
Emlékezetes: tavaly került felállításra a szüreti felvonulás alkalmával az a hatalmas Rákóczi-prés, ami lakossági felajánlásból érkezett és korábban a zsámbéki Izeli család tulajdona volt. Az 1827-ben készített prés felújítása kapcsán Zsámbék Város Önkormányzata indult az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatán, amelynek kiírásába beleillett ennek a különleges eszköznek a rendbetétele. Az elnyert 3 millió forintból valósulhatott meg a teljes felújítás Incze Kálmán fafaragó és lelkes segédje Sallai B. Sándor munkája nyomán.


Utoljára frissítve: csütörtök, 09 március 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria