wrapper

Aktuális

A FEJLESZTÉS CÉLJA A VÁROSKÖZPONT SZILÁRD, DE ROSSZ MINŐSÉGŰ KÖZÚTSZAKASZÁNAK TELJES FELÚJÍTÁSA ÉS A KAPCSOLÓDÓ TERÜLETEK RENDEZÉSE. A SZENT ISTVÁN TÉR BURKOLT ÚTFELÜLETÉNEK TELJES FELÚJÍTÁSA IS MEGTÖRTÉNIK, ELKÉSZÜL A CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS, ÁTÉPÍTIK, KORSZERŰSÍTIK A TERÜLETEN ÉRINTETT KÖZMŰVEKET.
A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyertese, az Útkorona Kft. végzi el. Munkatársukat a jelenlegi és a várható változásokról kérdeztük:
,,A munkálatok elkezdődtek. A tér keleti oldalán a földgáz-vezeték házi bekötései feltárásra kerültek. Ezzel párhuzamosan az építkezés miatt útban lévő és a beteg fák kivágása volt a feladat június 16-án, szombaton. A munka az ütemterv szerint a csapadékcsatorna építésével fog folytatódni, ekkor egy-két hétig a tér részleges lezárására kerül sor. Ez egyelőre azért szükséges, hogy az átmenő forgalom biztosítva legyen a keleti oldalon történő munkavégzés idejére.
Tudni kell, hogy a feladat összetett, sok közműszolgáltató is érintett a felújítás kapcsán. Várhatóan július elején a tér teljes egészében lezárásra kerül. Ekkor a meglévő útburkolat kerül bontásra, majd a terveknek megfelelően a díszburkolat építése fog elkezdődni.
A lakossági hulladék elszállítása a kivitelező segítségével fog történni úgy, hogy a szállítás napján az ingatlanok elé kihelyezett konténerek a munkaterület széléhez lesznek kihúzva és a szolgáltató kiüríti. A szolgáltató értesítve lett a munkálatokról.
A gyalogos forgalomra a téren korlátozva, de megfelelő balesetmentes körülmények biztosítása mellett lehetőség lesz.
A Mányi úti csomópont átépítése várhatóan augusztus második felétől fog kezdődni, félpályás útelzárás mellett. A Mányi út – Etyeki utca irány fog ezután elsőbbséget élvezni, a térről elsőbbségadás mellett lehet majd kihajtani a csomópont megépülte után.
A tér felújítása gyakorlatilag faltól-falig fog megtörténni, melyhez kérjük a türelmüket.”
A Szent István tér a város központja, közlekedési és társadalmi szempontból is. A rendezett utak, parkolók a közlekedést segítik, míg a megújult tér használhatóságában és látványában is a lakosság elégedettségét szolgálja majd. A korszerű központ javítja a munkába járási körülményeket, biztonságos új térkövezésű területen közlekednek, új közvilágítás mellett. Tekintettel arra, hogy városközpontban található a közszolgáltatások nagy része, így ezek elérhetőségét is javítja a beruházás. A központ környékére csoportosulnak mikro- kis- és középvállalkozásaink is, így nem elhanyagolható a beruházás gazdaságélénkítő szerepe sem.

TÁMOGATÓ: NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
Forrás: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból
A megvalósítás helye: Zsámbék, Szent István tér 562 hrsz.
Időpont: 2018. május 2. – 2018. szeptember 30
Kivitelező: Útkorona Kft.
A projekt teljes költségvetése: 176 500 000 Ft.
Az elnyert támogatás: 150 000 000 Ft.


Utoljára frissítve: péntek, 11 október 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria