wrapper

Aktuális

Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is vendégeket fogadtunk testvértelepüléseinkről. Az erdélyi barátainkkal (Homoródszentpál, Homoródszentpéter, Városfalva és Recsenyéd lakói) a Partnerkapcsolati Megállapodás 10 éves évfordulóját ünnepeltük. E jeles eseményen, csatlakoztak hozzánk a wettenbergiek képvidselői és még a lengyelországi Zawierciből is érkezett egy 5 fős küldöttség.

A delegációk augusztus 18-án délelőtt érkeztek városunkba, ahol a nap folyamán a helyi nevezetességek bemutatásával szórakoztattuk őket. 18:00 órakor került sor a Kecskeparkban a székelykapu avatására, ami megható és szép pillanata volt a jubileumi találkozásnak.
A 60 fős delegációv Esztergomba kirándultunk, ahol a Bazilika megtekintése után lehetőség volt az élményfürdőben kikapcsolódni a vendégeknek, illetve a városnéző kisvonattal még Párkányba is átmentünk. Vacsora előtt még megtekintettük Tinnyén a homokszobor kiállítást, ami nagy sikert aratott vendégeink körében.
Erdélyi vendégeink az Augusztus 20-i szentmisén részt vettek a szentelt kenyerek kiosztásában, majd délután a Zárdakertben kulturális műsort mutattak be és velük együtt hallgattuk meg az Anna & The Barbies Zenekar koncertjét és néztük meg a tűzijátékot.
Itt tartózkodások utolsó napján a delegáció a Szépia Hotelben bowlingozott és lubickolt a szálloda medencéiben. A búcsúvacsora utáni elköszönéskor biztosítottak bennünket arról, hogy nagyon jól érezték magukat és jövőre is nagy örömmel találkoznak velünk, de addig is tartjuk a kapcsolatot, hiszen októberben Zsámbékról utazik hivatalos delegáció Erdélybe.
Mindig nagy öröm barátokkal találkozni, különösen annak fényében, hogy több évtizedes kapcsolatot és hivatalos 10 éves évfordulót ünnepelhettünk együtt.

A program megvalósulásához a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 400.000-Ft összegű támogatást nyújtott. Ebből az ide látogató barátaink, 50 fő étkeztetését finanszíroztuk

SZT


Utoljára frissítve: hétfő, 16 szeptember 2019

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria