Nyomtatás
PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS

Tisztelt Zsámbéki Polgárok,
Egyházi, Intézményi és Vállalkozásvezetők,
tisztelt Partnerek!


Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 148/2022. (IX. 30.) sz. Kt. határozatával döntött Zsámbék Város Településtervének (TRT) módosításáról, amely a hatályos Településszerkezeti Tervet és Helyi Építési Szabályzatot érinti.

A Zsámbék Város a TRT 7. módosítása két részterületre (1. és 3.) vonatkozóan övezetmódosítás, két részterületre (2. és 4.) vonatkozóan pedig fejlesztési projekt megvalósítása érdekében történik, amelyek az alábbiak:
1. Magyar és Somogyi Béla u. melletti 427/1, 427/2, 428/1, 428/2 hrsz-ú területek,
2. Vizimalom u. melletti 592/8, 592/19, 592/4, 078/24 hrsz-ú területek,
3. Ady Endre u. melletti 505/5 hrsz-ú terület,
4. Angyalárok u. melletti 783 hrsz-ú terület.

A TRT-módosítás munkaközi egyeztetési anyaga hamarosan elkészül és partnerségi egyeztetésre bocsájtjuk, amelynek célközönsége a helyi lakosság, az egyházak, az intézmények és a vállalkozók.

FIGYELEM!
Jogszabályváltozás miatt a településrendezési terv, és ennek részeként a helyi építési szabályzat – HÉSZ, helyi kötelező partnerségi egyeztetésének módja megváltozott!

Mostantól a 419/2021. (VII. 15.) Korm.rendelet (továbbiakban: Korm.rendelet) 62.§ (1) bek. b) pontja értelmében a Lechner Tudásközpont által működtett E-Tér online felületen zajlik a tervegyeztetés, és már csak az ott meghirdetett és közzétett terveket tudják/lehet véleményezni, és erre a felületre feltöltve tudják azt megadni.

Az E-Tér felületen történő véleménynyilvánítás első lépése, hogy a partner regisztráljon az Országos Építésügyi Nyilvántartás (továbbiakban: OÉNY) jogosultságkezelő rendszerében (IDM) legalább Magányszemélyként, amennyiben még nem regisztrált felhasználó, és legyen és a rendszerbe bejelentkezzen. Az alábbi linkről letölthető segédletben segítséget talál a regisztrációhoz: https://www.eepites.hu/sites/default/files/csatolmanyok/utmutato_az_oeny_regisztraciohoz_2.pdf

A partnerségi véleményezői szerepkörrel kapcsolatos további információt, pl. a tervek letöltésére és a véleménye feltöltésére vonatkozó tudnivalókról az alábbi linken található Felhasználói kézikönyv 5. fejezetében olvashat: https://www.e-epites.hu/sites/default/files/csatolmanyok/e-ter_egyeztetes_hasznalati_utmutato_5.0.pdf

Fontos tudni, hogy a tervet partnerként véleményezni csak az un. „véleményezési szakaszban” tudja, amit e szakasz kezdetétől számított 10 napon belül kell megtennie, amelyre a Korm.rendelet 68.§ (2) a) pontja szabályoz!

Amennyiben az E-tér felületen a partnernek nincs lehetősége véleményt feltölteni, úgy véleményét az Önkormányzat felé írásban eljuttathatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, vagy személyesen eljuttathatja ugyanazon határidőig, mint az E-tér-ben történő feltöltési lehetőség, vagyis a véleményezési szakasz kezdetétől számított 10 napon belül. A partnerségi egyeztetés során érkezett észrevételeket - amennyiben megfelelnek a Korm.rendelet 65. § (2)-(4) bekezdésében foglaltaknak - az önkormányzat feltölti az E-TÉR által biztosított digitális egyeztetőfelületre.

Zsámbék, 2022. december 6.

Horváth László
polgármester


Utoljára frissítve: hétfő, 12 december 2022