wrapper

Aktuális

Tisztelt Zsámbéki polgárok!

Az Önkormányzat finanszírozásában e településen immár a negyedik alkalommal történik házhoz menő gallydarálás, melynek kapcsán pár sorban ismertetném, hogyan tud hatékonyan, a legkisebb zajjal és a leggyorsabban működni.
A munka célja, hogy a házaknál keletkező metszési gallyhulladék ne kerüljön égetésre rontva ezzel a helyi levegő tisztaságát.
Kérnénk szépen az Önkormányzat által meghirdetett időpont (2021.11.15.) előtti napon kihelyezni az elszállíttatni kívánt ághulladékot. Lehetőleg az út mellé, vagy ahhoz közel – pl. kocsibejáróra – de az úttestre ne lógjon ki. Minél nagyobb darabokban egybe hagyva – így Önöknek és nekünk is kevesebb munkával jár (a gép 18 cm átmérőig darál).
Az ágakat nem kell összekötni sem, de gyorsabb a mi munkánk, ha rendre van lerakva: a végek mind egy irányba és az út felé nézzenek. Így előbb végzünk és továbbhaladva a gép zaja is hamar tovatűnik.
A darálni valóban nem lehet drót, madzag, kő (gyöngykavics-tól a kuléig), földes gyökér, vas/műanyag/egyéb hulladék. Előbbieket a gép nem dolgozza fel, ha ilyen előkerül – az egész rakat ottmarad. Válogatni nincs idő – a város többi lakója is várja, hogy odaérjünk. Lágyszárú növényeket, lombot, fűnyiradékot nem szállítunk el, csak gallyhulladékot. Kitehető mennyiség: 5 m3/porta!
Végezetül kis türelmet és odafigyelést kérnénk a mindenkori aktuális darálási helyszíneken. Vigyázzunk egymásra és a gép mellett dolgozó munkatársakra az autós kikerülések során.

Köszönettel: Kalmár Gerzson
www.afavago.hu

Utoljára frissítve: szerda, 03 november 2021

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria