wrapper

Aktuális

Tisztelt Betegeink!

A járvány második hulláma megérkezett. Rendkívül fontos, hogy a hatóságok által előírtakat mindenki kötelezően betartsa.
Változatlanul kiemelt szabály, hogy légúti tünetes betegek a rendelőt ne látogassák, illetve mindenképpen telefonon kérjenek tanácsot mielőtt a háziorvosi rendelőbe , vagy az orvosi ügyeletre jönnek.
Sajnos tapasztalatunk szerint egyesek úgy gondolják, hogy a szabályok arra valók, hogy azokat mások betartsák. Sokszor maszk nélkül, de jellemzően telefonon történő egyeztetés nélkül érkeznek sokan az orvosi ügyeletre légúti tünetekkel, esetleg lázasan, arra hivatkozva, hogy nem érték el telefonon háziorvosukat.
Több alkalommal leírtam már, hogy ezek az esetek valamennyi alkalommal veszélyt jelentenek az ellátó személyzetre, valamint rajtuk keresztül az egész ellátott lakosságra.
2020. szeptember 01-től visszavonásig az alábbiakat rendelem el: A háziorvosi , vagy az ügyeleti rendelőbe előzetes egyeztetés nélkül , légúti tünetekkel érkező betegek (gyanús eset*) esetében a légúti mintavételezés (PCR ) vizsgálatot csak abban az esetben nem rendeljük el , ha egyértelműen kizárható a koronavírus fertőzés lehetősége , hiszen banális tünetek mögött is állhat koronavírus fertőzés mely lehet, hogy a betegnek enyhe panaszokat okoz, de más számára akár halálos szövődményekkel is járhat.
(gyanús eset*: Nemzeti Népegészségügyi Központ „Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok”-ban előírtak szerint)
Ez idő alatt a betegnek önkéntes karanténban kell maradnia , pozitív eredmény esetén a lakhely szerint illetékes ÁNTSZ intézkedik a hatósági karanténról és a kontaktus kutatásról .
Kérem, vigyázzunk egymásra!

Dr. Kocsis Tamás háziorvos
ügyeletvezető főorvos

Utoljára frissítve: hétfő, 31 augusztus 2020

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria