wrapper

Aktuális


TISZTELT ZSÁMBÉKI LAKOSOK!

Zsámbék Város Önkormányzata a város településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének részleges módosítását kezdeményezte az M1 autópálya menti területeken, amelynek településrendezési terveinek elkészítésével a PESTTERV Kft-t bízta meg. A Képviselő –testület a módosítást a „M1-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest (M0) – Tatabánya-Újváros csomópont között” a 345/2012. (XII. 6.) Kormányrendeletben, mint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű infrastruktúra beruházás megvalósítása érdekében támogatja. Ezen fejlesztéshez az autópálya szélesítésével érintett ingatlanok övezeti átminősítését kell megoldani, és olyan építési övezetbe kell sorolni ezeket az ingatlanokat, amely megfelel a tervezett területhasználatnak. A témában

Lakossági fórumot tartunk 2019. június 17-én, hétfőn 18 órától
a Művelődési Házban (Zsámbék, Etyeki u. 2.)A TERVEZÉSI PROGRAM RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA

A tervezett autópálya-bővítés miatt, annak tengelyének helyszínrajzi és magassági vonalvezetése csak minimális mértékben tér majd el a jelenlegi vonalvezetéstől. A sávbővítés, a jelenlegi 5 m-es szélességű középső elválasztósáv megtartásával, két oldalra, kifele történik.
A folyópálya burkolatszélességek jellemzően 15,75 m szélességűek lesznek mindkét oldalon. A 3x3,75 m szélességű forgalmi sávokhoz mindkét oldalon csatlakoznak a szélesített (3,75 m széles) üzemi sávok. A padka szélesség 1,50 m lesz. A tervezett folyópálya koronaszélessége általános esetben 38,00 m (jelenlegi korona szélesség 28,00 m). A többlet forgalmi sávok (pl. gyorsító-lassító sáv, kapaszkodó sáv), illetve egyéb szükséges szélesítések miatt, egyes szakaszokon a koronaszélesség ettől eltérő. A beruházás megvalósításával járó többlet területigénybevételt a koronaszélesítésen felül, elsősorban a rézsű kialakítás, a vízelvezetés és a területmegközelítő utak szükségessége befolyásolja. A tárgyi tervezési szakaszon a teljes pályaszerkezet átépítésre kerül.
A bővítés tervezése során a vízépítési, környezetvédelmi és egyéb hatások felülvizsgálata is megtörténik, a szükséges beavatkozások a beruházás során megvalósításra kerülnek, ami szintén az érintett települések érdekét szolgálja. Továbbá, a kapcsolódó közúthálózati elemek is felülvizsgálatra kerülnek, illetve szükség esetén azok átépítése is meg fog valósulni.
A település autópálya kapcsolatát elsősorban a Herceghalmi csomópont biztosítja.
A 102 sz. főúton az autópálya csomóponti ágak szintbeni csomóponti csatlakozásainál új körforgalmú csomópontok kerülnek kiépítésre, amely a csomópont térségében biztosítani fogja a 21. századi közlekedésbiztonsági színvonalat.
Tisztelt Zsámbéki Polgárok! A lakossági fórumon a fenti témában meghívott szakemberek mutatják be bővebben a tervezet rendezési terv-módosítást. 2019. június 7-én megtalálják a tervdokumentációt Zsámbék Város honlapján is. A lakossági fórum után még írásban is kifejthetik a véleményüket, amelyet 2019. június 25-ig Zsámbék Város polgármesterének címezve megküldhetik a 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. címre, vagy elektronikusan is megküldhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

Horváth László
polgármester

Mellékletek:
Alátámasztó munkarész M1 ap. szélesítése.pdf
Jóváhagyandó munkarész M1 ap. szélesítése.pdf
TSZT_M4 - Településszerkezeti terv módosítása
SZT_M5 - Szabályozási terv módosítása
Útépítési engedélyezési terv 1.szelvény.pdf
Útépítési engedélyezési terv 2.szelvény.pdf
Útépítési engedélyezési terv 3.szelvény.pdf
Útépítési engedélyezési terv 4.szelvény.pdf

Utoljára frissítve: 2019. június 06., csütörtök

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria