wrapper

Aktuális


Zsámbék Város Képviselő-testülete a 9/2019. (II. 28.) Ök. rendeletével módosította a Zsámbék Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 14/2005. (VII. 4.) Ök. rendeletét (HÉSZ). Ennek célja az alábbi volt:
- A 3420 hrsz-ú vízmű területe, amelynek a korábban hatályos HÉSZ szerinti legkisebb alakítható telekterülete nem engedte meg a telekrendezést, ezért a „kialakult” megnevezésű szabályozás helyett numerikus szabályozást kellett bevezetni, 1200 nm legkisebb telekterülettel.
- A 3080 hrsz-ú kertvárosias lakóövezetben lévő telek keleti határát, a korábban hatályos HÉSZ szerinti szabályozási vonal érintette, amely a kialakult terep és beépítettség miatt nem valósítható meg. Ezért a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a telek melletti út szabályozásnak csak az egyik irányú szélesítését tartja meg, a 3080 hrsz-ú telek esőt nem. A zártkerti mezőgazdasági területeket feltáró csekély forgalmú út forgalma a 6 m-ben is megoldható, a zártkertben ma is az ennél keskenyebb utak a jellemzőek. Ezért az ingatlanra eső szabályozást a KT. az elfogadott HÉSZ-módosítással törölte.
- Az Angyal-árok melletti útszabályozás, amely a belterületi határon túli, tervezetten idegenforgalmi célú területnek kijelölt területek feltárását szolgálta volna, okafogyottá vált, mert a terület feltárását a Magyar Közút már a Mányi út felől is engedi. Ezért a KT. a 795/2 és a 794/4 hrsz-ú (a szabályozási terven még: 795 és 794/2 hrsz-ú) ingatlanokat érintő tervezett út kialakítását a HÉSZ-módosítással törölte.
A Zsámbék Város Képviselő-testülete által elfogadott 9/2019. (II. 28.) Ök. rendeletet a mellékelt linken találhatják meg:

http://zsambek.hu/images/varoshaza/varosi_onkormanyzat/rendeletek/2019/R09_2019_02_28_hit.pdf

A Zsámbék Város Helyi Építési Szabályzatát hatályos egységes szerkezetbe foglalva, itt találják meg:

http://www.zsambek.hu/egyeb/item/737-helyi-epitesi-szabalyzatrol-szolo-14-2005-07-04-rendelet-zsambek-hesz-egyseges-szerkezetben-2019-03-01

Zsámbék, 2019. március 14.

Horváth László polgármester

Utoljára frissítve: 2019. április 01., hétfő

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria