wrapper

Aktuális

Gyertyagyújtással, mézeskalács kiállítással, karácsonyi kisvonattal és a jégpálya megnyitásával indult az idei zsámbéki adventi alkalmak első hétvégéje.
A megnyitón a zsámbéki családok szebbnél-szebb mézeskalács alkotásaiból nyílt kiállítást is meg lehetett tekinteni. Horváth László, polgármester bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a hagyományok erősítik „zsámbékiságunk”, az indentitásunk és így a közösségünket, az összetartozást.
- Amikor részt veszünk egy ilyen közös programban valamiféle kapcsolatba kerülünk egymással akár barátságok is kialakulhatnak, amitől egyre élhetőbb lesz a település. Nyilván fontos az infrastruktúra és minden egyéb, de a városban élő emberek egymás közötti jó viszonya nagy sokban meghatározz az életminőséget – emelte ki a polgármester.
Horváth László hozzátette: nagyon hálásak vagyunk Némethné Várszegi Anikónak és férjének Lászlónak, hogy idén is beleálltak a szervezésbe. Jól mutatja a kezdeményezés sikerét, hogy 43 db mű készült el. Külön köszönöm az energiát, amit beletesznek ebbe a szervezésbe, hirdetésbe, berendezésbe és mindig valami pluszt is, nyújtanak mellé. Idén például a www.mezeskalacs.city nevű oldalon a Zsámbéki Mézeskalácsváros házikóinak történetét egyenként mutatják be hangoskönyv szerűen.

Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki részt vett a kiállítás létrejöttében, köszönöm, hogy közösségként működünk és kívánom mindenkinek, hogy ezeket a szépséges mézeskalács épületeket végig nézve méltó hangulatban készüljön a karácsonyra – zárta gondolatait Horváth László.

Az délután további részében az óvodások ünnepi műsora következett, majd minden család nagy örömére megérkezett a Dottó karácsonyi kisvonat, amely a korábbi évekhez hasonlóan idén is „telt házzal” üzemelt. Közben a jótékonysági vásár keretében sült gesztenyét, forró csokit, meleg teát kínáltak az önkormányzat sátrában, de a választékból nem maradt ki a forralt bor és kürtös kalács sem.
Az adventi este másik attrakciójaként megnyílt és várhatóan a tél nagy részében látogatható lesz az a méretes jégpálya, amely a Fo-Vill Energy Kft. és Zsámbék Város Önkormányzatának koprodukciójában valósult meg.

„Néhány éve már beszélgettünk az ötletről Fockter Vilmossal, aki zsámbéki lokálpatriótaként idén önként ajánlotta fel ezt a létesítményt a zsámbékiak örömére” – jelentette ki Horváth László polgármester a pálya megnyitóján, majd hozzátette: hálásan köszönjük neki, a kollégáinak és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak is, hogy segítettek a pálya és a hozzá tartozó infrastruktúra megépítésben.

A hozzávetőleg 30 X 40 méteres, világítással és korcsolyakölcsönzővel ellátott pálya szombattól megkezdte a működését a városban a Zichy téren. A tereprendezést, a kapcsolódó infrastruktúrát és a működtetést az önkormányzat finanszírozza.
Hétköznapokon délelőttönként az oktatási intézmények használhatják majd, délután 15 órától 21 óráig pedig bárki jegy megváltása ellenében korcsolyázhat rajta. Tanszünetben és hétvégéken pedig 10 és 21 óra között lesz látogatható.

Nyitvatartás:
Tanítási napokon: 15:00-21:00
Tanszünetben, hétvégén: 10:00-21:00

Ünnepi nyitvatartás:
2023. december 24. zárva
2023. december 25-26. 10:00-18:00
2023. december 31. 10:00-01:00
2024. január 1. zárva

Jegyárak:
Teljes árú jegy: 2000 Ft
Teljes árú jegy zsámbéki lakosoknak: 1500 Ft
Gyermek jegy (14 éves korig): 1000 Ft
Gyermek jegy zsámbéki lakosoknak: 500 Ft
Korcsolya bérlés: 1000 Ft
Korcsolya élezés: 1000 Ft (délutánonként egy alkalommal a pálya karbantartása után)
A kedvezmény igénybevételéhez lakcímkártya, a korcsolyabérléshez fényképes igazolvány és 3000 Ft letétbe helyezése szükséges.
Csoportok részére időpontfoglalás: +36 30 180 7556

Utoljára frissítve: szerda, 13 december 2023

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Bonzsák Kocsiszín Galéria
Rendszeres kiállítások, ...
GOKART
A zsámbéki Driving Camp ...
Helytörténeti Tűzoltó Kiállítás
Kedves Érdeklődők! A ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...

Zsámbék anno - galéria