Nyomtatás
Zsámbék Város Önkormányzatának egyik fő célja, hogy a belváros megszépüljön. Sajnos az évek alatt az útburkolat erősen elhasználódott, a közművekre is ráfért a felújítás. Ezzel a pályázattal lehetőséget kaptunk arra, hogy ne csak egyszerű javításokat hajtsunk végre a belvárosban, hanem egy nívós, szépen kialakított központot hozzunk létre, amiben nem csak az itt élők, hanem a városunkba látogatók is gyönyörködni tudnak. A főtér egy részének felújítása 2018-ban sikeresen befejeződött, de most újra folytathatjuk! Most kerül kialakításra a projekt leglátványosabb eleme – Zsámbék egyik jelképe – a rózsaablak motívum, a Szent István tér – Piac köz – Akadémia utca csomópontban. Ez nem csak a magasból lesz látványos, hanem aki erre sétál vagy gépjárművel áthajt a csomóponton az is látni fogja az egyedi és különleges térkőrajzolatot.
Amikor a munka befejeződik elmondhatjuk, hogy teljesen megújult a városközpontunk nem csak látványában, de funkciójában is. A rózsaablak motívum kialakításával egy időben, megtörténik a parkoló, út-és járda építés is a Szent István tér 7., 8., 9. házszámok előtti részen. A munkálatok idejére az érintett területet lezárják az átmenő forgalom elől. Ezúton is kérjük a lakosság szíves megértését.

A támogatás forrása:
Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás PM_ONKORMUT_2018/9.
A megvalósítás helye: Zsámbék, Szent István tér 562 hrsz.

A projekt teljes költségvetése 82.810.000 Ft.
Az elnyert támogatás 49.830.000 Ft.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium

Kivitelező: Útkorona Kft.

A felújítás időpontja:
Szerződés szerint: 2019. április 23. – 2019. november. A kivitelező jelezte, hogy sokkal előbb be tudják fejezni a munkálatokat, így lehetséges, hogy már a nyár folyamán birtokba lehet venni a Szent István teret.




Utoljára frissítve: hétfő, 06 január 2020