Nyomtatás
Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is vendégeket fogadtunk testvértelepüléseinkről. Az erdélyi barátainkkal (Homoródszentpál, Homoródszentpéter, Városfalva és Recsenyéd lakói) a Partnerkapcsolati Megállapodás 10 éves évfordulóját ünnepeltük. E jeles eseményen, csatlakoztak hozzánk a wettenbergiek képvidselői és még a lengyelországi Zawierciből is érkezett egy 5 fős küldöttség.

A delegációk augusztus 18-án délelőtt érkeztek városunkba, ahol a nap folyamán a helyi nevezetességek bemutatásával szórakoztattuk őket. 18:00 órakor került sor a Kecskeparkban a székelykapu avatására, ami megható és szép pillanata volt a jubileumi találkozásnak.
A 60 fős delegációv Esztergomba kirándultunk, ahol a Bazilika megtekintése után lehetőség volt az élményfürdőben kikapcsolódni a vendégeknek, illetve a városnéző kisvonattal még Párkányba is átmentünk. Vacsora előtt még megtekintettük Tinnyén a homokszobor kiállítást, ami nagy sikert aratott vendégeink körében.
Erdélyi vendégeink az Augusztus 20-i szentmisén részt vettek a szentelt kenyerek kiosztásában, majd délután a Zárdakertben kulturális műsort mutattak be és velük együtt hallgattuk meg az Anna & The Barbies Zenekar koncertjét és néztük meg a tűzijátékot.
Itt tartózkodások utolsó napján a delegáció a Szépia Hotelben bowlingozott és lubickolt a szálloda medencéiben. A búcsúvacsora utáni elköszönéskor biztosítottak bennünket arról, hogy nagyon jól érezték magukat és jövőre is nagy örömmel találkoznak velünk, de addig is tartjuk a kapcsolatot, hiszen októberben Zsámbékról utazik hivatalos delegáció Erdélybe.
Mindig nagy öröm barátokkal találkozni, különösen annak fényében, hogy több évtizedes kapcsolatot és hivatalos 10 éves évfordulót ünnepelhettünk együtt.

A program megvalósulásához a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 400.000-Ft összegű támogatást nyújtott. Ebből az ide látogató barátaink, 50 fő étkeztetését finanszíroztuk

SZT


Utoljára frissítve: hétfő, 16 szeptember 2019