wrapper

Aktuális


A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A.§-nak, valamint Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településfejlesztéssel és a településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 5/2017. (III. 31.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Zsámbék Város Önkormányzata elkészítette a településképi arculati kézikönyv (TAK) és településképi rendelet (TKR) tervezetét.
A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény megjelenésével Önkormányzatunk törvényi kötelezettségévé vált a TAK és TKR elkészítése.
A TKR az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására, és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámberendezések, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.
A TKR szakmai megalapozása érdekében TAK-ot kell készíteni. A kézikönyv a településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti az egyes városrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.
A TK és TKR elkészült tervezetével összefüggő észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik velünk a megrendezésre kerülő második lakossági fórumon, amely 2017. szeptember 22-én 17 órakor kerül megtartásra a Művelődési Házban (2072 Zsámbék, Etyeki u. 2.). Észrevételeiket a lakossági fórum után még 8 napig (2017. szeptember 30-ig) írásban is megtehetik Zsámbék Város Önkormányzata címére (2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4.) megküldött levelükben, illetve Marthi Zsuzsa főépítész számára elektronikusan megküldve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A lakossági fórumon tárgyalni kívánt dokumentumok egyeztetési anyagát megtekinthetik e hirdetmény mellékleteként. A mellékelt anyagok szakmai javaslatok, azokat a Képviselő-testület még nem tárgyalta. Végelegesítésük és a Képviselő-testület elé terjesztésük a partnerségi és államigazgatási egyeztetést követően történik meg.
A fent megadott alkalmon és a honlapunkon kívül még a „Zsámbék 2030” facebook oldalon is tájékozódhat. Kérem, tartsanak velünk!

Zsámbék, 2017. augusztus 14.

Horváth László
polgármester

Mellékletek:
Zsámbék településképi arculati kézikönyve (pdf)
Zsámbék településképi rendelete (pdf)
Örökségvédelmi vizsgálat (pdf)
Zsámbék Város Önkormányzat 14/2005.(07.04.) Ö.K. számú rendelete (pdf)


Utoljára frissítve: 2017. szeptember 14., csütörtök

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria