wrapper

Aktuális

Hirdetmény

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A.§-nak, valamint Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településfejlesztéssel és a településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 5/2017. (III. 31.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Zsámbék Város Önkormányzata megkezdte a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését, valamint a helyi építési szabályzatnak a településképi rendelettel történő összhang megteremtése érdekében történő módosítását. A településképi dokumentumok a város teljes közigazgatási területére készülnek.
A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény megjelenésével Önkormányzatunk törvényi kötelezettségévé vált Zsámbék Város Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi Rendeletének az elkészítése 2017. szeptember 31-ig. A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására, és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámberendezések, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.
A településképi rendelet szakmai megalapozása érdekében településképi arculati kézikönyvet kell készíteni. A kézikönyv a településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti az egyes kerületrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.
A készülő településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelettel, valamint a kerületi építési szabályzat településképi rendelettel összefüggő módosításával kapcsolatban észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon személyesen is megoszthatják velünk, mely 2017. június 16-án 14 órakor kerül megtartásra a Művelődési Házban (2072 Zsámbék, Etyeki u. 2.). Észrevételeiket még 8 napig, a lakossági fórum után is megtehetik Zsámbék Város Önkormányzata címére (2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4.) megküldött levelükben, illetve Marthi Zsuzsa főépítész számára elektronikusan megküldve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
A hivatalos alkalmakon felül, tartson velünk az egyéb, a témával kapcsolatos rendezvényeinken is, amelyeket a honlapunkon (www.zsambek.hu) és a Zsámbék 2030 facebook oldalon hirdetünk majd meg! (Iratkozzon fel!) A fent meghirdetett, jogilag kötöttebb formát biztosító lakossági fórum után, 2017. június 16-án este 7 óráig várjuk Önöket a Művelődési ház udvarán, ahol a BME Urbanisztikai Intézetének munkatársai és diákjai bevonásával gyűjtjük az Önök városképfejlesztési javaslataikat, ötleteiket. Ezek lesznek az alapjai a később megfogalmazódó szakmai javaslatoknak, amelyeket továbbra is a nyilvánosság elé fogunk tárni, és meg fogjuk vitatni. Várjuk Önöket szeretettel mindegyik közös tervezési alkalmunkon!

Zsámbék, 2017. május 31.

Horváth László sk.
polgármester

Utoljára frissítve: 2017. június 02., péntek

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria