wrapper

Aktuális

On hallott Inár róla?
kellő óvatossággal felismerhető, ha az úgynevezett „unokázós" csalás módszerével próbálkoznak a csalók!

FIGYELJENEK!

Leggyakoribb elkövetési forma az, amikor a csaló telefonon közli a hívott féllel, hogy gyermeke, unokája, rokona bajban van, és sürgősen pénzre van szüksége. Legtöbbször közlekedési baleset során okozott kárra hivatkoznak a csalók, és az ilyen ürüggyel kicsalt készpénzért elküldenek valakit a sértett lakhelyére, majd az átvett összeggel eltűnnek. A sértettek ezek után próbálják csak meg felvenni a kapcsolatot hozzátartozójukkal, és ezek után derül ki, hogy csalás történt. A csalók sokszor ragaszkodnak ahhoz, hogy a hívott fél ne tegye le a telefont, míg át nem vették tőle a pénzt, így akadályozva azt, hogy ellenőrizni tudják, hogy hivatkozott rokon valóban bajba került e!

GYANAKODJANAK!

A rendőrség elsősorban azt tanácsolja, hogy ha ilyen telefonhívást kapnak, próbáljanak meg higgadtak maradni és először mindenképpen hívják fel azt a rokonukat, akire hivatkozik a telefonáló. Győződjenek meg róla, hogy valóban történhetett e baj! Ha valaki ilyet kér önöktől, hogy személyesen adjanak át készpénzt valakinek, akit nem ismernek, mert hozzátartozójuk bajba került, GYANAKODJANAK CSALÁSRA és TEGYENEK BEJELENTÉST A RENDŐRSÉG-en illetve a POLGARORSEG-en!

Utoljára frissítve: 2019. január 18., péntek

Impresszum

A www.zsambek.hu oldalain található tartalom Zsámbék Város Önkormányzata és a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek bármilyen formájú közzététele, sokszorosítása, terjesztése, forgalomba hozatala.

Látnivalók

Barokk Templom
A Keresztelő Szent János ...
Immaculata-emlékoszlop
Az emlékmű mai formájában nem ...
Józsefvárosi pinceterület
Összefüggő zöld sziget Zsámbék ...
Lámpamúzeum
Lámpamúzeum a Guiness rekorder ...
Pestis Kápolna
Zsámbék határában az Angyal ...
Romtemplom és Kőtár
Zsámbék egyedülálló ...
Szent Vendel domborműves népi lakóház
Zsámbék egyik legrégebbi, 1740 ...
Törökkút
A szokatlanul nagy méretű ...
Zárdakert
Romantikus, tóval, szökőkúttal, ...

Zsámbék anno - galéria